|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
07/07/2009 |
Data da última atualização: |
11/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SESTARI, I.; EDAGI, F. K.; TERRA, F. A. M.; CHIOU, D. G.; KLUGE, R. A.; ANTONIOLLI, L. R. |
Afiliação: |
I. SESTARI, ESALQ/USP; F. K. EDAGI, ESALQ/USP; F. A. M. TERRA, ESALQ/USP; D. G. CHIOU, ESALQ/USP; R. A. KLUGE, ESALQ/USP; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV. |
Título: |
Influence of ripening stage and astringency removal on quality of cold stored "Rama Forte" persimmon. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, The Hague, n. 833, p. 263-268, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Trabalho publicado nos anais do IVth International Symposium on Persimmon. |
Conteúdo: |
?Rama Forte? persimmon fruits were harvested at three ripening stages (yellow, orange and red) and exposed to 70 kPa CO2 atmosphere during 12 and 18h at 22°C and 95% RH to promote the polymerization of soluble tannins and remove the astringency. After the application of treatments, fruits were submitted to cold storage during 45 days at 1°C and 90% RH (plus 7 days at 22°C). After 15 days of cold storage (plus 2 days at 22°C) fruits were completely non-astringent. After 45 days fruits were able to consume at the open chamber, regardless of the ripening stage and CO2 exposure time. Orange fruits exposed to CO2 during 12h showed the higher weight loss at four and seven days at 22°C, regardless of storage period. Exposure time to CO2 affected fruit firmness, and skin and pulp color. The exposure of fruit at yellow stage during 12 and 18h to CO2 kept higher firmness up to four days of shelf life, in spite of storage period. |
Palavras-Chave: |
Adstringência; Armazenagem; Rama Forte; Remoção. |
Thesagro: |
Caqui; Colheita; Dióxido de Carbono; Fruticultura; Pós-Colheita; Qualidade; Refrigeração; Tanino. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195624/1/INFLUENCE-OF.pdf
|
Marc: |
LEADER 01917naa a2200337 a 4500 001 1543684 005 2019-06-11 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSESTARI, I. 245 $aInfluence of ripening stage and astringency removal on quality of cold stored "Rama Forte" persimmon.$h[electronic resource] 260 $c2009 500 $aTrabalho publicado nos anais do IVth International Symposium on Persimmon. 520 $a?Rama Forte? persimmon fruits were harvested at three ripening stages (yellow, orange and red) and exposed to 70 kPa CO2 atmosphere during 12 and 18h at 22°C and 95% RH to promote the polymerization of soluble tannins and remove the astringency. After the application of treatments, fruits were submitted to cold storage during 45 days at 1°C and 90% RH (plus 7 days at 22°C). After 15 days of cold storage (plus 2 days at 22°C) fruits were completely non-astringent. After 45 days fruits were able to consume at the open chamber, regardless of the ripening stage and CO2 exposure time. Orange fruits exposed to CO2 during 12h showed the higher weight loss at four and seven days at 22°C, regardless of storage period. Exposure time to CO2 affected fruit firmness, and skin and pulp color. The exposure of fruit at yellow stage during 12 and 18h to CO2 kept higher firmness up to four days of shelf life, in spite of storage period. 650 $aCaqui 650 $aColheita 650 $aDióxido de Carbono 650 $aFruticultura 650 $aPós-Colheita 650 $aQualidade 650 $aRefrigeração 650 $aTanino 653 $aAdstringência 653 $aArmazenagem 653 $aRama Forte 653 $aRemoção 700 1 $aEDAGI, F. K. 700 1 $aTERRA, F. A. M. 700 1 $aCHIOU, D. G. 700 1 $aKLUGE, R. A. 700 1 $aANTONIOLLI, L. R. 773 $tActa Horticulturae, The Hague$gn. 833, p. 263-268, 2009.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
30/07/2009 |
Data da última atualização: |
31/03/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
PICHELLI, K. R. |
Afiliação: |
Katia Regina Pichelli, Embrapa Florestas. |
Título: |
Comunicação e mobilização social em assentamentos rurais. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIAS DA COMUNICAÇÃO, 29., 2006, Brasília, DF. Estado e comunicações. São Paulo: INTERCOM, 2006. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Assentamentos rurais; Comunicação rural; Mobilização social. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/121587/1/Intercom.pdf
|
Marc: |
LEADER 00515nam a2200133 a 4500 001 1316126 005 2015-03-31 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPICHELLI, K. R. 245 $aComunicação e mobilização social em assentamentos rurais.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIAS DA COMUNICAÇÃO, 29., 2006, Brasília, DF. Estado e comunicações. São Paulo: INTERCOM$c2006 653 $aAssentamentos rurais 653 $aComunicação rural 653 $aMobilização social
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|